tirsdag 28. januar 2014

Stas med walker!

Sara syns det er veldig stas å stå på egne ben. Fra hun kunne bære vekta si, i sommer, har hun vært kjempestolt når hun står. Hun trenger god støtte, men vekta bærer hun på egenhånd. Og vi som foreldre er kanskje enda stoltere. Hun stråler når hun står, og øynene leter etter noen hun kan smile til.

I walkeren som er spesialtilpasset Sara, står hun ca 1 time hver dag. For å minske sjansen for benskjørhet, bør man belaste skjelettet minst 1 time hver dag fra ca 1års alder. Hun blir sliten etter ca 1/2 time, da får hun pause.

Et annet viktig poeng med walkeren, er at de andre barna i barnehagen, får kontakt med henne på en helt annen måte. De har alltid vært opptatt av henne og vist interesse for henne. Men når hun står, er det på en måte på samme nivå, selv om hun ligger så utrolig langt etter de som er like gamle. For barn spiller ikke forskjeller noen betydning, men for oss, de ansatte og fysioBritt betyr det mye at de andre barna står og leker med henne når hun står.

Foreløpig står hun mest i walkeren, men hun begynner så smått å bruke gåbevegelser, og fysiobritt mener at hun etterhvert skal kunne bruke denne til å gå hvor hun vil selv. For min egen del, tror det er mest realistisk å tenke at det vil være rullestol hun bruker mest etterhvert. Men vektbæring som trening, kommer alltid til å være viktig.

Teamet fra Made for movement gir Sara god oppfølging og de har laget en liten videosnutt av frøkna vår. Jeg har fått lov til å publisere den her. Takk

2 kommentarer:

  1. Kjempe flott at ho får så fin oppfølging, kanskje en dag at ho selv klare og gå rundt med den. Den dagen vil nok komme med mye trening og noen som er flink og oppmuntre ho som dere <3

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det sådde vært veldig gøy hvis hun klarte å gå rundt med walkeren sin helt på egenhånd en dag:)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)