onsdag 31. mai 2017

Dårlig samvittighet og sårende spørsmål

Når frøkna er lenge borte, er vi tynget av dårlig samvittighet. Og når folk spør hvor mye hun er på avlastning, svarer vi som det er: Ca 40%. 

Mange syns det er mye, og sier det. Vi vet det er mye for en femåring å være borte fra mamman og pappan sin. Det er unormalt å kun sove ca halvparten av alle nettene i sin egen seng, og våkne i sitt eget hjem like sjelden. 

Men for oss fungerer ikke noe annet. Det er først vi opplever flere gode dager uten å være slitne og irritable. Vi kan glede oss til rolige ettermiddager og helger uten kjas og mas. 

For oss er ca 40%av tida uten jenta vår mye. Og det er ekstra sårende å få bekreftet at andre syns det også. 

Jeg vet at folk ikke mener å såre oss. Og at det er vanskelig å vite hvordan man skal reagere for å "gjøre det riktige". 

Dette innlegget er ikke adressert til enkeltpersoner. Det er ikke irettesettelse av noen, og det er ikke kritikk. 

Det er bare en refleksjon av hvordan en enkel setning kan være sårende når man allerede er tynget med dårlig samvittighet i utgangspunktet.

6 kommentarer:

 1. Vet det er kjempesårene, og helt unødvendig kommentar å komme med. Jeg tenker at det beste for Sara er å ha opplagte foreldre når hun er hjemme, som har ork og tid, å masse kjærlighet å gi💖 Dere gjør alt det beste for deres Sara💖

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for fin kommentar, og gode ønsker. Vet jo at de fleste aldri ønsker å såre, men det skjer allikevel når man ikke tenker igjennom hva man sier. Heldigvis er det sjelden med hensikten om å såre 🌸

   Slett
 2. Svelg den dårlige samvittigheten, og tenk heller på hvor bra dette er for dere alle! Jeg ser bare på dette som vinn vinn for dere alle. Dere orker mer, humøret er bedre, Kasper får mer egentid med dere, Sara får all den hjelpen hun trenger og masse kjærlighet når hun er hjemme. Synes dette virker kjempebra!

  SvarSlett
 3. Ja, vi sier stadig til oss selv at vi ikke skal ha dårlig samvittighet, men det er lettere sagt enn gjort :( Vet jo at dette er den beste løsningen for oss nå, og at jeg ikke skal bry meg om de som ikke skjønner det. Men det tar nok tid til å bli vant til situasjonen, om man noen gang kan bli det. Takk for gode ord nok en gang, Trine Lise. Ønsker deg en fin dag i sola!

  SvarSlett
 4. Jeg for min del syns det høres helt flott ut at hun er der såpass mye som 40 %. Da får hun en følelse av et hjem der også, ikke bare å være der av og til. Kontuinuitet, trygghet og relasjonsbygging heter dette - for dere alle.

  SvarSlett
 5. Takk, Ingvild! Nok et argument som støtter det vi mener er riktig. Tusen takk for at du tok deg tid til å kommentere. Klemmer

  SvarSlett