torsdag 3. januar 2019

Tilskudd til bad

Etter en ganske lang og omfattende søknadsprosess, har vi nå fått et greit tilbud av kommunen. 

Badet vårt er den eneste delen sv boligen som ikke er god nok for Sara. Terskelen inn til badet, og høydeforskjellen mellom bad og gang gjør at det er umulig å komme inn med rullestol. Hvis vi løfter rullestolen inn, er det for liten plass til å snu der inne. I dusjen vår er det ikke plass til badestol, og stellebordet er blitt for lite. André har jo laget en lenger flate på det opprinnelige stellebordet. Men badet har ikke plass til at han utvider det yttligere. 

Badekaret vår står plassert innerst på vaskerommet. Og det kan brukes hvis ikke det henger tøy til tørk over. Likevel er det kaldt å kle av seg på badet, bære frøkna gjennom gang og vindfang for å komme ut på vaskerommet for et bad. For ikke å snakke om når hun skal tilbake for å tørkes og kles på. Vindfanget er kaldt om vinteren, og frøkna blir ikke akkurat lettere... og med to unger, henger det jo alltid tøy til tørk. 

Vi fikk tilskudd av husbanken til å få proffe til å tegne løsninger på bad og prosjektere for oss. Husbanken betaler 40.000 til dette, og det er faktisk prisen også... 

Løsningen vi endte opp med, er å slå sammen vårt soverom med det eksiterende badet. På denne måten blir det er stort bad med mye plass. Vi beholder den lille doen i tillegg, og vaskerommet blir kvitt badekaret. 

Etter et tilbud på en sum, som av oss ble oppfattet som et hån, skrev vi et klage. Kort tid etter ble vi innkalt til møte, og damen på kontoret kunne tilby oss litt mer. I søknadsbunken er vi bare et papir, mens på kontoret hennes, fikk vi fortalt vår historie og meldt fra om våre behov og ønsker. Dermed fikk vi tilbud om støtte på nesten  40%av kostnadene.

Så nå håper vi å komme igang med bygging av nytt bad i mars-tider:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)