tirsdag 13. januar 2015

Sykdomstanker

Hver gang Ruska er syk, tenker vi på døden. En influensa kan ta fra oss frøkna vår. En ufarlig infeksjon kan ta henne ut av livene våre. En sykdomsperiode kan bestemme om vi skal være tre eller fire. 

I går var hun slapp, helt slapp. Da blir tanken om døden ikke så fremmed lenger. Den tanken som egentlig gjør vondt og er skummel, gjør mindre vondt, og er slett ikke skummel lenger. At døden skal ramme oss, er langt fra det verste som kan skje. 

Hvis det skulle skje, håper vi det skjer på denne måten. Slapp, uten smerter, med familien tilstede. Slippe blålys, slanger og alarmer som går. 

Vi er realistiske. For oss er det ikke viktigst at hun blir hos oss, men at hun har det bra den tiden hun er her. 

Det er størst sjanse for at hun blir. Det er "bare" 20 % sjanse for at hun ikke vil værende. Men disse 20 gjør at vi lever hver dag. Vi prøver å ikke bry oss om bagateller og vi har ikke "råd" til uviktige krangler. 

15 kommentarer:

  1. Jeg heier på Sara og dere. Tusen takk for at du deler livene deres med oss.
    hilsen mamma til kronisk sykt barn.

    SvarSlett
  2. Jeg følger Ruska deres hver eneste dag og blir så glad når hun tøyser og tuller og har det bra. Blir desto mer lei meg og bekymret når hun sliter. Kan bare ane hvordan dere foreldre må ha det. Er full av beundring hvordan dere takler dette og tar så utrolig godt vare på henne - og lillebroren! Sara er heldig som har dere!
    God bedring, lille venn!! Klem fra Anne Kristine

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Anne Kristine. Takk for gode ord fra deg. Vi er heldige som har fått Sara, og hun er heldige med oss. Men det er ikke alltid lett å tenke sånn. Særlig ikke når hun er syk og vi er slitne... :( ❤️Vi prøver vårt beste.

      Slett
  3. Klem! Hilsen Kathrine i Lofoten:)

    SvarSlett
  4. Mammahjerteklem fra meg. Jeg har ikke erfaring med slikt som dette, men er mamma. Håper av hele meg at dere snart får høre latteren hennes.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Vej.
      Takk for fin kommentar. Hun bruker litt tid på å komme seg, men vi håper å høre latteren hennes mot helga. Nå er det nok å bare være. Klemmer til deg og dine.❤️

      Slett
  5. God bedring til skjønne og nydelige sara.
    Kjenner at det stikker i mammahjertet når jeg leser dette innlegget <3 .. håper snart ruska er på bedringens vei. følger bloggen deres daglig.
    mvh Lotte

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Lotte.
      Takk for hyggelige ord, og lykkeønsker. Koselig at du følger med på livet til Ruska vår. ❤️

      Slett
  6. Rart hvor engasjert vi som lesere av bloggen blir. Tørker tårer her jeg sitter og skriver.. nydelige lille Sara. Håper dette går fort over, og at tulle-jenta snart er tilbake. Sara er heldig som har dere og storfamilien.
    God bedring.
    Solrun

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Solrun. Takk for hilsen. Sara kommer seg nok snart igjen, selv om runder som dette tar på. Godt vi har familie rundt oss. Klemmer ❤️

      Slett
  7. God bedring til Sara. Er glad for at dere tørr å være ærlige om tanker som ofte i samfunnet er "tabu" å snakke om :) Måtte alt gå bra med dere, og huske på de gode stundene i de vanskelige :) Hilsen Tonje

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Tonje. Takk for fin kommentar. Godt vi har fine stunder å tenke på, og mange fine videosnutter og bilder :)

      Slett
  8. Ingen ord, bare et ❤️ fra meg.
    K

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)