fredag 6. juli 2018

Utbedring av huset vårt?

I dag hadde vi hyggelig besøk av ergoterapeuten i kommunen. Vi merker jo etterhvert nå at Sara blir større, og at badet vårt ikke er tilpasset hennes handicap. Huset er ellers framtida for familien, men badet er rett og slett for lite, og det er umulig for henne å komme seg inn dit. Vi har av og til løftet henne i rullestolen over den store terskelen, men når hun kommer inn, er det ingen muligheter for å bevege seg med rullestolen. Dette gjør at vi alltid må løfte henne inn på badet og stellebordet, og som sagt, blir jo jenta bare større og tyngre, selv om hun er lita og lett. 

Her om dagen etterspurte jeg litt erfaringsdeling fra en gruppe på FB, for foreldre med barn med ekstra utfordringer. Der fikk jeg tips om hvordan vi skal gå fram for å søke om midler til forbedring av bolig. 

Jeg tok kontakt med ergo i går, og i dag var hun på hjemmebesøk. Hun forklarte hvordan jeg skulle gå fram. I første omgang handler det om å søke om midler til arkitekt og prosjektering for å finne løsninger og estimere pris. Dette får man fra Husbanken. 

Deretter søker man kommunen om tilskudd. Her har det noe å si hvor mye midler kommunen har fått av Husbanken til utbedring av bolig, og vår økonomi. Hvis vi bare får deler av utgiftene dekket, får vi lån i Husbanken for resten av beløpet. 

Vi er glade i hjemmet vårt, både huset og plasseringen, så vi håper vi kan få utbedret badet sånn at vi kan fortsette å bo der. I dag har vi en dusj Sara ikke kan bruke, og et badekar hun bader i sammen med oss, som står trøkket inn på vaskerommet vårt... 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar