onsdag 11. september 2019

Ingen operasjon

Det gikk bra på Riksen i dag. Sara fikk tatt en hørselstest. Den tok hun sist også, men denne gangen fikk vi det bedre til. Sara viste at hun hørte, men var noe ufokusert. 

Da vi kom inn til legen, skulle hun undersøke øret med hull i trommehinna. Siden hun er forkjøla og har ørebetennelse, var det mye puss i ørene hennes. For at legen skulle se, måtte det suges ut med en slange. Dette er svært ubehagelig med veldig høy lyd. Sara var tapper. Hun lå helt stille. Etterhvert rant det tårer fra øynene hennes og hun gråt stille. Hun tok hånda foran øynene og hadde det tydelig ubehagelig. Da stoppet legen og ville ikke utsette Sara for noe mer. Derfor var det vanskelig å få oversikt over hullet i trommehinna. 

I tillegg tvilte legen på om frøkna ville blitt frisk nok for en operasjon til tirsdag. Da skal man jo være helt feberfri og uten forkjølelse. 

Som tredje grunn til at det ikke blir operasjon, er blodet hennes. Hun har svært vanskelig blod. Hun er mer utsatt for både blødninger og blodpropp. Henvisning er sendt hematologisk på Riksen, men Sara er ikke ferdig utredet for dette. Derfor er det skummelt å gjennomføre en operasjon. Vil hun forblø eller kanskje få blodpropp? Begge deler er farlig. 

Den beste perioden for Sara mtp ørene er uansett vår/sommer, så vi håper at utredningen om blodet er ferdig da. Sånn at hun endelig kan lappe hullet i en frisk periode, uten at det er risikabelt å operere. 

Skryt til fantastiske folk på øre/nese/hals på Riksen. De tar seg tid, forklarer på en god måte og ikke minst viser omsorg for Ruska og oss rundt. 

1 kommentar:

  1. For ei tapper snuppe! Følger med på dere fremdeles. Ønsker dere gode hverdager utover høsten. Klem fra Aud

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)