lørdag 14. juni 2014

Tegn til tale og bilder.

Vi har tidligere vært på kommunikasjonskurset ASK i regi av habiliteringstjenesten. Men det å begynne å bruke alternativ supplerende kommunikasjon i hverdagen har ikke vært så lett. Men nå er vi ihvertfall i gang! Vi har lært oss enkle håndtegn som vi bruker daglig bla. hei, hadet og sove. Nå har vi også fått opp bilder av de vanligste gjenstandene vi snakker om bla. smokk, bleie, bade og ball.
Disse er enkelt festet med borrelås på veggen i nærheten av der hun oppholder seg mest. Personene rundt Sara har vi også bilder av, og vi bruker disse når vi snakker om dem. F. Eks før farfar kommer på besøk, viser vi bilde av han, og snakker om farfar. 

Sara var veldig opptatt av de nye bildene på veggen, spennende å se hvordan det går.  Vi har planer om diverse badebilder ved badekaret, og stellebilder ved stellebordet.

I kveld har mamman hatt venninner på reker. Pappa har sett fotball med kamerater.  Koselig :) 

5 kommentarer:

  1. Så bra at dere har kommet i gang så tidlig med tegn til tale! Kjempebra for Sara, det blir en helt naturlig del av hverdagen etterhvert!!
    Bente

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for oppmuntring, Bente! Blir bra å komme ordentlig i gang!

      Slett
  2. så spennende, selv har jeg brukt "baby signs" til alle 3 ungene... begynte med den første med amrikanske tegn, men så gikk jeg over til vanlig tegn til tale... ikke fordi ungene mine har hatt behov for det, men for å kunne kommuniserer med de før de har fått et talespråk.. og det har funket som f... største forsto og brukte mellom 40 og 50 tegn ved 1 årsalderen. da hun var 9 mnd og ikke kunne prate, gjorde hun tegnet for fugl og pekte på himmelen! tenk, hun kunne kommunisere med meg... hærlig... etterhvert så "krevde" ungene (spesielt nr 1) tegn tingene rundt seg... pekte å så måtte jeg finne tegnet for det.. å talespråket kom og fort, ved 1,5 årsalderen pratet hun i korte setninger forsterket ordene vi ikke forsto med tegn... brenner virkelig for bruke tegn også til barn som ikke trenger det av medisinske grunner... bruk det på lillebror når han kommer, gir masse glede.. tenk at små babyer kan fortelle når de vil ha melk, er tørst, vil bade osv..... hilsen fra Vjenta :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Vjenta!
      Har helt glemt å svare på denne, sorry! Syns det var interessant og positiv lesing. Og kommer nok til å bruke tegn til tale med Kasper også. Det hadde jeg faktisk ikke tenkt på. Men det er jo som du sier:at det faktisk fremmer språklæring, ikke hemmer, slik som man trodde før. Ha en fin dag!

      Slett
  3. Hei Alexandra. Tusen takk for hilsen:) ja, vi håper det vil være nyttig for Sara, og at vi foreldrene blir flinke til å bruke det:) Ha en fin dag!

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)