fredag 21. juni 2013

Vi valgte bort et barn...

I desember skulle Sara egentlig blitt storesøster. Vi skulle nok en gang fått oppleve det største av alt; å dele kjærligheten vår med enda et under. 

Sånn ble det ikke. 

Den 12 uker gamle minsten i magen hadde dessverre samme diagnose som sin storesøster. Derfor gjorde vi et valg; vi valgte det bort. 

Ofte går det ikke så bra med barna med CDG, 1a. Det ville vært egoistisk å bære det fram. Både med tanke på barnet, men også i forhold til Sara. Hun fortjener to foreldre som ikke er utslitte, men som har nok overskudd både til henne, og til søsknene. Overskudd hadde vi ikke hatt med to syke barn. Sara skal få søsken, men de skal være friske. 

Det er vondt å tenke på at minsten sikkert hadde blitt like perfekt som Sara... Vondt å tenke på at vi har valgt bort noe som vi vet vi hadde blitt like glad i. Som hadde gitt oss like mye glede som søsteren gir oss hver dag. 

Likevel var vi aldri i tvil. Valget vi tok var det rette. Ingen andre enn oss eier det svaret, og ingen kan si at det var feil. 

Dagen i går var vond. Full av vanskelige følelser og smerte. Men vi var to. Det er det eneste som hjelper mot det vonde. Dét, og vår nydelige solstråle som smilte til oss etter en lang dag på sykehuset. En pappa vi kom i kontakt med mens vi var innlagt på sykehuset i januar, har skrevet en sterk kronikk om akkurat dette temaet. Journalist Torgeir Skancke har nemlig opplevd det samme som oss... 

Vi valgte bort et barn (hentet fra sterkestreker.no)

20 kommentarer:

 1. Så trist å høre :( Dere er utrolig sterke, og jeg synes dere gjorde et helt riktig valg. Mange varme tanker og klemmer sendes deres vei <3 <3 <3

  SvarSlett
 2. Sender mange gode tanker og klemmer<3

  SvarSlett
 3. Mangen tanker til dere. Vi valgte det samme valget som dere for et år siden. Vanskelig, men riktig avgjørelse.

  SvarSlett
 4. Dere er tøffe, gode og veldig sterke! Veldig leit at dere at dere måtte ta valget i det hele tatt. Men jeg er full av respekt og beundring for dere begge, å for avgjørelsen dere har tatt.

  SvarSlett
 5. Kan ikke gjøre annet enn å sende dere uendelig med positive tanker!

  SvarSlett
 6. Masse gode tanker til dere to og lille Sara. Kjenner dere ikke personlig, men har lest denne bloggen og det er sterk lesning. Dere er virkelig to sterke, gode personer. Dere tok absolutt et vanskelig valg, men det var det riktige. Ønsker alt det beste for dere fremover.:-)

  SvarSlett
 7. Hei, jeg er ny leser av bloggen etter å ha fått tips fra ei venninne. Leste også om dere og fine Sara i Tb. Ville bare sende gode tanker, dere tok et riktig valg selv om det nok var vanskelig. Riktig for dere og for Sara!

  SvarSlett
 8. Utrolig trist å lese, fikk tårer i øyne. Men skjønner veldig godt avgjørelsen...for å ha et sykt barn er ikke bare bare. ville aldri valgt bort Jonathan, men hadde ikke valgt å fått et barn til som må gå gjennom så mye hvis jeg visste på forhånd....

  SvarSlett
 9. Mange gode klemmer og varme tanker til dere begge to <3

  SvarSlett
 10. Synes dere er kjempe tøffe. Kan ikke forestille meg hvordan det er å ha et alvorlig sykt barn, og skulle ha to blir helt uvirkelig. Å lese bloggen deres får meg til å se verden gjennom ett annet perskeptiv. Takk for at dere deler både gleder og sorger <3

  SvarSlett
 11. En tåre triller ned mitt skinn, utrolig sterkt å følge bloggen, Ingrid! Dere er sterke, sammen! Nyt solstrålen dere har, hun er vakker! Hun skal tidsnok bli storesøster!!! <3

  SvarSlett
 12. Vet altfor godt hvilket vanskelig valg dere har tatt, dog var min situasjon litt anderledes. Poenget er, man tar ikke et slikt valg med lett hjerte, og i deres situasjon (som i min) var dette det eneste rette å gjøre.
  Dere er så sterke sammen, dette kommer dere dere igjennom. Ta tiden til hjelp, dere er jo unge, og et søsken til Sara har da ingen hast :)
  Klemmer <3  SvarSlett
 13. Jeg kjenner deg ikke, men jeg fant bloggen din via en felles Nøtterøy-venn som delte den på Facebook. Gosh sier jeg bare, alt dere har vært gjennom! Nå sitter jeg her meg klump i halsen og tåre i øyekroken. Har lest fra første innlegg frem til i dag. For en nydelig jente dere har, og heldig er hun som har dere som foreldre! Skjønner at dette har vært en vond avgjørelse å ta. Sender deg en varm klem og gode tanker deres vei! Håper dere får tid til hverandre og at dere får gode dager sammen denne helgen!

  SvarSlett
 14. Jeg føler med dere, og tenker at dere har gjort det rette valget! Stå på videre, og takk for at dere deler deres hverdag:)

  SvarSlett
 15. Så utrolig trist å lese. Føler uendelig med dere, og jeg synes det var helt riktig valg. Vi valgt også det samme for 1 1/2 år siden, og selv om det er et umenneskelig valg, var det det rette. Håper ikke dette tar motet fra dere til å prøve på et søsken til Sara senere.
  God klem fra Sara

  SvarSlett
 16. Var leit og lese :-( Skjønner og støtter valget deres. Håper dere ikke gir opp håpet. En dag blir Sara storesøster, og dere blir en komplett familie. Sender mange gode tanker <3

  SvarSlett
 17. Livets utfordringer e sannelig ikkje jevnt fordelt. Sender mange varme tanka tel dåkker. Ta vare på kværandre i sorgen over det som ikkje blei. Nyt dagan med skjønne lille Sara! Klem fra ho Kathrine.

  SvarSlett
 18. Jeg støtter valget deres fullt og helt. Dere er helt fantastiske. Sara kunne ikke drømt om bedre foreldre enn dere. Utrolig trist med det som skjedde. Men stå på! Ikke mist motet! Klemmer fra Renate (til Ramo;)

  SvarSlett
 19. Har ingen ord som kan trøste, men vi forstår så inderlig vel deres valg og har dere ofte i tankene!❤
  Hilsen Lynn & BK.

  SvarSlett
 20. Leste om dere i NU og er imponert over den styrken og kjærligheten dere viser. Sender mange varme tanker til dere. Og en ting må dere vite. Sara er heldig som har fått akkurat dere som foreldre..Lykke til videre. Håper dere ikke gir opp men forsøker igjen å få søsken til Sara.

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)