mandag 9. desember 2013

På sykehuset en tur

Sara har kasta opp mesteparten av det hun har fått i seg fra torsd/fredag, så vi fant ut at det var best å ta henne med på sykehuset en tur. Der tok de blodprøver, men alle svarene var fine. Derfor lurer de på om hun har et magevirus. Hun har ikke kasta opp de to siste måltidene, men det er usikkert om hun skal være med til Frambu i morgen. Vi skal jo egentlig på kurs om sykdommen hennes tirsdag og onsdag. Lege Svend sa at hvis hun kastet opp mer, så var det antakelig et magevirus, og hun skal ikke smitte andre barn med det. Derfor må hun være hjemme. Mulig vi holder henne hjemme uansett. Kanskje bare mamman drar på kurs. 
Tøysejenta med smokken på snei! 

I dag var Sara hos mormor og morfar, der var hun slappere enn vanlig. Men en dag på sykehuset er jo slitsomt. Vi skal ta en avføringsprøve av henne, så får vi se om det er magevirus, eller ikke. 

Hun har gått ned i vekt disse dagene, fra 8720gr til 8450gr. Men har heldigvis litt å gå på nå. Jeg sjekket vekt og høydepercentilen (vekst og høyde-kurven), og Sara har klatret seg opp til et meget bra nivå. Hun ligger faktisk over det som er forventet i forhold til sin fødselsvekt og lengde:) Vi har vært flinke!!

Link til et percentil-skjema:  http://resource.nhi.no/resource/4288-21-vekst-jente-0-1.pdf

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)