tirsdag 11. mars 2014

Vaksine...

I dag var det tid for ny vaksine. MMR (meslinger, kusma og røde hunder) Den gjorde fryktelig vondt å ta, men gikk fort over. Denne 15 måneders vaksinen er den siste hun skal ha før skolealder. Det er fint å tenke på! Hun skal visst ikke reagere noe særlig de første dagene etterpå, men både feber og røde prikker kan komme etter 7-9 dager. 
Frøkna hadde akkurat sovna da jeg skulle hente henne i bhg, og jeg drøyde så lenge jeg kunne med å dra, sånn at hun skulle få mest mulig søvn. Hun holdt nemlig pappan våken fra halv fem til han dro på jobb halv sju, og sovnet selv i tre kvarter før bhg. 

Humøret hennes har vært bra i dag, men hun viser tydelig temperament når det er noe hun ikke vil. Hun får jo ikke uttrykket seg på noen annen måte, stakkar. Skjønner jo at hun må si i fra. Behovet for kommunikasjon blir jo bare større og større, men Sara klarer ikke bruke ord, så vi skal prøve å hjelpe til med alternativ kommunikasjon. :) 

Hun var i seng 18.15 i dag, med kun 20min søvn i på dagtid... Spent på natta, den er mamman sin... Også har mamman fått seg ny t-skjorte! 

7 kommentarer:

  1. Auau, vaksine er ikke noe godt, får håpe hun slipper noe reaksjon :) Så fin en babykul!

    SvarSlett
  2. Vi sliter også veldig med kommunikasjon. Ser ingen forskjell når han prøver å uttrykke sult, vondter etc. Vi har blitt oppfordret til å bruke Tegn Til Tale, men har ikke fått tilbud om noe kurs enda så da får vi bare prøve oss frem :-) Skal dere også det? I tilfelle finnes det en grei App med videoer av tegn.

    Håper Sara slipper unna reaksjoner på vaksinen! :-)

    Hilsen Janne B

    SvarSlett
    Svar
    1. Vi har vært på ASK (alternativ supplerende kommunikasjon)- kurs. Ta kontakt med habiliteringa, så sier de ifra når det er kurs. :) De snakker om håndtegn, bildesymboler og leker som fremmer kommunikasjon:) Lykke til!

      Slett
  3. Anbefaler dere å "jobbe" med turtaking og imitasjon.. flott grunnlag for språkutvikling, med eller uten ASK.. "min tur og din tur".. herme etter barnets lyder, i håp om at barnet etterhvert kan herme etter dine lyder.. bare et lite tips fra en spes.ped student..

    SvarSlett
    Svar
    1. Vi jobber mye med turtaking og herming:) hun hermer litt etter oss også. Vi ser stadig fremskritt!! :) vi er veldig takknemlige for tips! Takk!

      Slett
  4. Har dere søkt på rolltalk? Der er det utarbeidet ett program som heter Pegasus, veldig fint til lek, stimulering og ASK! :)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)