mandag 31. mars 2014

Bra i går, dårlig i dag... :(

Veldig opp og ned på formen til frøkna. Gårsdagen var veldig bra, men dagen i dag har ikke vært bra. Heldigvis har hun god effekt av paracet, og i dag har hun fått tre stk. Hun våkner hver gang det kommer noe i bleia, så vi skiftet på henne både kl 00.00 og 03.00. Så begynte dagen 05.45. I går kveld var vi usikre på om vi skulle sende henne i bhg i dag, og hørte med assistenten hennes hva hun syntes. Så lenge formen er fin, ville hun ha henne i bhg:) Vi avgjorde derimot raskt at formen ikke var fin... Hun var sutrete og plaget helt fra morgenen av, så vi bestemte oss for et besøk på SIV. Med oppkast og diaré siden onsdag (5dager), har hun fått altfor lite mat og drikke. Ikke bare har vi gitt henne lite mat, men hun har jo ikke holdt på det heller... Det siste døgnet har hun fått ca én tredjedel av det vi normalt ville gitt henne... Og vi var litt bekymret for at hun skulle mangle noe. Legene har sagt at vi skal redusere maten når hun er syk, men vi kunne vært flinkere med væskemengden. 
Formen blir litt bedre etter paracet. Og sjarmen skrus på når hun hilser på "gamle kjente" sykepleiere og leger.

Både CRPen (sier noe om infeksjon i kroppen), og syrebaseprøven (forteller om mangler som kan skyldes uttørkethet, under-/feil-ernæring) er ganske fine. Leverte også avføringsprøve av det gulgrønne slimet hun får i bleiene. Den har vi ikke fått svar på enda, men regner med at hun "bare" har fått det som flere har nå, en virusinfeksjon i mage/tarm. Forskjellen på virus og bakterier er at virusinfeksjoner må kroppen som oftest takle selv. Mot bakterier brukes antibiotika, men dette funker ikke mot virusinfeksjoner. Frøkna har jo taklet slike infeksjoner før, så vi regner med at hun skal klare det uten problemer denne gangen også. Det sies jo at CDG-pasienter har et svært lavt immunforsvar, men Sara har ikke vært mye syk i forhold til jevnaldrende barnehagebarn. Det er vi veldig takknemlige for! 

Vi veide henne også på sykehuset, og kan ikke få vekta til å stemme. For en uke siden veide hun 9230 her hjemme, vekta på SIV viste 8825... 400gram?! På en uke? Det syns ikke veldig på henne ihvertfall, og vi er klar over at vektene kan vise forskjellig. Men stor forskjell har vi ikke opplevd før. Hun har ikke vært i humør til å veies her hjemme i dag, så får se i morgen. 

I dag stod det m&m på kalenderen, det betyr avlastning hos mormor og morfar. Tenkte vel egentlig at det var best hun var hjemme. Men idét mormor kom inn døra for å hente henne, sluttet sutring, og var tydelig glad for å se henne. Påkledning var ikke noe problem, og dermed fikk mor en time på øyet, og pappan fikk også slappet av. Deilig! Og ikke minst: frøkna var fornøyd! 

Hun har liggi mye med rumpa bar i dag også, og syns det er deilig at vi blåser på. 

På sykehuset møtte vi legene Harald og Rønnaug. Det var de vi møtte først da Sara var innlagt på nyfødtintensiven. Gode, dyktige folk som det er hyggelig å se igjen! 
Spennende å se an formen hennes i natt og i morgen. 

2 kommentarer:

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)