mandag 9. november 2015

Nedleggelse av barnehageavdelinger?

Nå er det igjen usikkert på Nøtterøy for de som har barna sine i kommunale barnehager... Det er snakk om at fem avdelinger må legges ned. Et annet alternativ er at spesialavdelinga til Ruska, Sjøstjerna blir lagt til Herstadløkka, mens resten av barnehagen med lillebror hører til Hårkollen. Vi er veldig glade for at de to går i samme bhg, og at Sjøstjerna er så godt integrert med de andre avdelingene. Det er også fint at de har mulighet for å trekke seg tilbake i rolige, tilpassede omgivelser med kjente voksne de er trygge på. Sara er omgitt av gode assistenter, fagarbeidere og pedagoger, men nå er vi redde for at alt de og vi har bygd opp sammen gjennom 2,5år, vil ta slutt. De gode nødvendige rutinene, de voksne som kjenner tegnene, lydene og språket hennes. De varme smilene som trøster og oppmuntrer gjennom slitsom trening. De voksne som er glad i snuppa vår, selv om hun er annerledes... Og ikke minst muligheten til å treffe på det lure vesenet til lillebror etter en lærerik og krevende arbeidsøkt.  Og tilslutt komme hjem til to foreldre som ikke er utslitte av å sette seg inn i to forskjellige barnehagekulturer med ulike tradisjoner og ansatte, eller hente på to forskjellige steder på øya. Som om forskjellen på de to små ikke er stor nok, la dem i det minste gå i samme bhg. Når hun skal begynne på skolen, kommer veiene deres til å skilles uansett. Om ikke i hjemmet, så ihvertfall på skolen. Hun på spesialgruppe på en annen skole, og han i nærområdet. 
Saken skal opp 12.nov, og blir avgjort 9.des. Vi krysser det vi har for at spesialavdelinga for bestå slik den er, i tilknytning til Oserød barnehage. 
Fra gårsdagen besøk av Kari og farfar. 

1 kommentar:

  1. Å nei! Krysser fingrene for at Sara og Kasper fortsatt skal få gå i samme barnehage, og at dere slipper å kjøre øya rundt for å hente unger, i hvert fall fram til skolestart. Det var rimelig ugunstig den korte tiden M gikk på skole på Grindløkka og S i barnehage på Brattås.

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)