søndag 31. juli 2016

Straks barnehage igjen.

Vi har aldri lagt sjul på at flere dager i strekk med bhgstengt er de tøffeste dagene for familien vår. Det er slitsomt å underholde Sara hele tiden. Man blir veldig låst av å måtte sitte med henne hele tiden, og det begrenser seg ganske hva man kan gjøre. Å ha matingsintervallene i bevisstheten hele tiden, samtidig som minsten ønsker litt oppmerksomhet, er en utfordring. Og sutringa som kommer når det er noe vi ikke skjønner, gir oss raskt dårlig samvittighet. Helt siden i fjor sommer har vi grua oss til de tre ukene med sammenhengene fri. Folk flest gleder seg til noen uker borte fra rutiner og hverdager, men det tar nesten knekken på oss. 
Derfor er det helt fantastisk at mormor og morfar, til tross for at de er i full jobb og ikke har hatt ferie enda, stiller opp så mye som de gjør. Det har letta byrden betydelig at tante Kari har tatt noen dager med frøkna, når vi har hatt krav på avlastning, men ingen til å ta døgna for oss. At tante Eira og familien tilbød seg å bo noen dager med Sara, så vi fikk reist bort, gjorde til at vi faktisk hadde noe å glede oss til. 

Og vi har hatt en overraskende bra sommer. Vi har fått masse hjelp med Sara, og farmor har hjulpet til med Kasper. Vi har vært på ferie med minsten, klart å slappe av, og ikke gått hverandre på nervene. Det var vært minimalt med irritasjon og frustrasjon, og selv om vi gleder oss til hverdagen starter igjen i morgen, så har vi hatt en fin sommer.  Vi slipper å grue oss til neste år, og vi har fakstisk en uke til med ferie nå mens barna er i bhg. Vi kommer til å nyte det, og håper bare på et par dager med fint vær.

2 kommentarer:

  1. Så bra at sommeren har gått greiere enn forventet:) Og så godt at dere har så godt nettverk rundt dere! Det kan jammen være røft med ferie for hvermansen, så at det blir krevende for dere tror jeg de fleste vil forstå. I vår familie er vanskene ved første øyekast "usynlige", men allikevel veldig tilstede, og det er GODT med hverdag igjen. Selv om man elsker barna høyere enn livet selv. Jeg synes det er så utrolig bra at du skriver så ærlig og ekte om tingenes tilstand. Det står respekt av det! Jeg tenker at Sara virkelig har fått to gode foreldre i dere.

    Du tør å skrive om de vonde følelsene, urettferdigheten, frustrasjonen og det som er vanskelig uten å rosemale virkeligheten. På samme tid får du frem det gode. Jeg har dere i tankene stadig vekk, og sender dere gode tanker ofte.

    Varm klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Kjære Lala.
      Tusen takk for veldig hyggelig hilsen. Det er tøffe tak, og bare de som har noe lignende erfaring, skjønner det. Mange ganger kan byrden være vanskelig å se, men den er der. Sånn sett er vi "heldige", man ser tydelig at vår familie ikke er som alle andre. De fleste skjønner at vi har store utfordringer, selv om omfanget er vanskelig å forstå. Ønsker dere fine dager. Takk for at du tok deg tid til å skrive.
      Klemmer

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)