torsdag 24. mai 2018

Ville ikke våkne i dag -blålys og respirator

De fikk ikke ordentlig kontakt med henne i Veståsveien i dag tidlig. Derfor ble stesolid satt og ambulanse tilkalt. Jeg måtte kjøre Kasper i bhg før jeg dro inn med mormor og da var André allerede inne. 

Hun hadde noen rare bevegelser i armer og bein, i tillegg til synlige kramper. Disse varte uvanlig lenge, og selv om de medisinerte, avtok de ikke helt. Ikke før de valgte å medisinere henne helt ned. Vår kjære lege Christian var på vei hjem da han så at Sara var kommet, og ble litt. Etter å ha funderte rundt pasienten Sara, kom han tilbake til oss fordi magefølelsen ikke var helt som den skulle. Den tidlige EEG-målingen viste ingen unormal aktivitet i hjernen. Men han ville sjekke grundigere. Mistanken om at usynlige anfall ikke ble oppdaget pga medisin, var tilstede. Og ingen aner når i løpet av natta/morgenen hun begynte med anfallet. 

Etter noen telefoner med Riksen og andre leger, valgte de å sette henne på et annet preparat for å ha henne stabil til i morgentidlig. Slik at hun kan ta et nytt EEG og vekke henne ut av søvnen. Hvis hun ikke går inn i et nytt anfall igjen, er vi fornøyde. Men hvis det viser seg at hun fortsatt er i anfall, eller går inn i et nytt med en gang, blir det inn til Riksen med en gang. 

I kveld satte de et EEG-apparat på henne som egentlig er for nyfødte. Dette registrerte altfor høy frekvens, og Christian var ikke helt fornøyd. De økte dosen for å sette henne mer ut, og la henne få en rolig natt. Christian deo hjem, jeg dro hjem, og vi er klare for å kjempe videre sammen med Sara i morgen tidlig. Enten i Tønsberg eller i Oslo. 

Vi valgte å ta med Kasper inn i dag. Han syns det var rart å se alle slangene og ledningene, og han lurte på om han kunne få love til å stryke på henne. 

7 kommentarer:

 1. Det var litt av en overgang å gå fra forrige innlegg til dette 😕
  Masse god bedring ønskes herifra. Håper hun blir fort bra igjen ❤️ Fine Sara 😍

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, kontrastene kan være store i livet med Sara. Nå håper vi det er en goooood stund til neste gang noe skjer!

   Slett
 2. Styrkeklemmer til dere alle fire💜💜💜💜

  SvarSlett
 3. Hei. Jeg følger bloggen din fast, og har gjort det i flere år. Det er mye interessant og engasjerende lesing, både som privatperson og som barnefysioterapeut. Både dere foreldrene, Kasper og Sara imponerer meg stort! For en flott familie!

  Dette var et sterkt innlegg. Bildet av den flotte friske lillebroren på sengekanten til storesøster gav meg tårer i øynene. Nå tenker jeg på dere og krysser fingrene for at den flotte jenta deres kommer seg gjennom denne runden også.

  Lykke til!

  SvarSlett
 4. Det gjør så vondt å lese. Jeg har fulgt Sara i mange år og hatt mye glede av bloggen. Men det er nå som jeg er mor selv jeg klarer å sette meg inn i dette. Alle varme tanker og energi til Sara, jeg ønsker dere alt godt❤️

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er visst med barna bekymringene kommer. Takk, Mathilde 💜

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)