torsdag 6. februar 2020

Munnsår

Frøkna plages i perioder av munnsår (herpes simplex) og er nok smitta av mora... førstegangsutbruddet hennes var veldig alvorlig og hun ble lagt inn på sykehus. 

Siden har hun hatt det jevnlig. Heldigvis er hun flink til å ikke pelle og ta på det. Og vi får lov til å smøre sårene. Hun er flink og tålmodig! Det er særlig når immunforsvaret har fått seg en trøkk, og frøkna har en infeksjon, at sårene kommer. 

Noen ganger blir munnsårene til tørre lepper som sprekker opp og det blir blodige skorper. Det begynner lett å blø, og da er det godt med en god lypsyl. 

Selv har jeg prøvd utallige kremer, salver og plaster mot munnsår, men uten noen særlig effekt. Sara derimot, har god effekt av cicaplast og zovirax. 


På de tørre sprukne leppene fungerer Forever Aloe Lips supert! Mange lypsyler er så harde at de gjør vondt å smøre på, men denne er helt myk, og det ligger igjen et passe lag på leppene etterpå. 

Heldigvis så har gutta i familien sluppet unna utbrudd, enn så lenge... det sies jo at ikke alle som har herpes simplex får utbrudd. Krysser fingrene for at de slipper. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)