mandag 24. februar 2020

Skuffa over kommunen...

Vi er for det meste fornøyd med å bo i Færder kommune. Vi opplever at ALLE som kjenner og jobber med Sara gjør sitt beste og er glade i henne. De strekker seg langt for å trygge oss foreldre og de engasjerer seg langt mer enn det som er forventet. Vi får god oppfølging og Sara blir godt ivaretatt. Sånn sett kunne vi ikke vært heldigere. 

Så leser jeg i avisa, at en familie i kommunen opplever å miste avlastning i sommerferien... avlastninga har rett og slett stengt i fellesferien. Er det mulig? Det er jo nettopp i ferier og fridager det er ekstra slitsomt med annerledes barn! Etter at Sara kom, har vi grua oss til ferier og lange helger fordi det er så krevende å være en-til-en absolutt hele tida. Og denne familiens historie er ikke unik. Vi vet om en familie til som ikke får avlastning i fellesferien. 

Vi opplever heldigvis at boligen Sara er i, tar henne i mot annenhver uke, hele året igjennom. Det er vi veldig glade for! 

Rart at den samme kommunen ikke kan tilby andre familier det samme. Ferie er ikke ferie, med krevende diagnoser på barna...

Vi fikk forresten et avslag i posten her om dagen også... vi søkte om mormor kunne få omsorgslønn for å hjelpe til med Sara da jeg hadde tatt keisersnitt og ikke kunne bære. Vi søkte om 45min i 15dager, men nei. Hva skulle vi gjort uten mormor? Skulle André sykemeldt seg deler av dagen for å ta Sara om morgenen? Skulle vi fått hjemmesykepleien til å hjelpe til? 

Syns det er smålig av kommunen å ikke verdsette hjelpen vi ordner selv. Det må da være mye billigere enn alternativene?

Man skal jammen være ressurssterk, når man har alvorlig syke barn...😢

Linker til saken i Tønsbergs Blad, som jeg refererte til.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)