mandag 6. desember 2021

Behandling

Med en høy crp, og mange infeksjoner på en gang, kreves flere behandlinger. Vanligvis får Sara cpap og saltvannsinnhalasjon for å forebygge luftveissykdommer. Lungekapasiteten hennes er ikke den beste, da hun ikke har like god kraft som andre. 

Cpap er et apparat som presser luft ned i lungene til Sara. Hun har på seg en maske som dekker munn og nese og trykket er stilt inn på det hun tåler. Ørene hennes tåler ikke allverden, da hun er et såkalt «ørebarn», og har operert trommehinna. Hun bruker cpap to ganger om dagen. 

Saltvannsinnhalasjon gjøres også med en maske som dekker munn og nese. Vi fyller 2ml saltvann i en beholder og det kommer damp ut når hun puster ut. Denne løser opp slim og hun får det fire ganger om dagen. 

Antibiotika fire ganger om dagen. Hun får den i ernæringsknappen. Den er knall rosa og heter Keflex. Hun har gått på denne før, og responderer godt på den. Hun skal gå på antibiotika i ti dager. 

Topirimat er den forebyggende epilepsimedisinen hennes. Den får hun to ganger om dagen. Den lages til henne i Oslo, og sendes apoteket her. Hun får den i ernæringsknappen. 

Ibumetin er den smertestillende og feberdempendemedisinen Sara tåler best. Hun har skrumplever (som mange alkoholikere) og den tåler ikke mye… virkemidlene i Ibux er snillere enn virkemidlene i Paracet. Den er flytende, og hun får den i ernæringsknappen. 

Hostesaft får hun også i knappen. Tidligere trodde jeg at den måtte svelges oralt for å ha noe effekt ned halsen. Men der tok jeg feil. Den har visst effekt når den settes i knappen også. 



3 kommentarer:

  1. Hei
    Håper det går bedre med Sara💗
    Klem fra Ingvild

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Ingvild. Tusen takk for gode tanker ♥️ (Har ikke blitt varsla om kommentar, derfor kommer svaret sent!)

      Slett
  2. Hei
    Håper det går bedre med Sara💗
    Klem fra Ingvild

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)