fredag 1. februar 2013

Magetrøbbel...

Det var ikke en passasjesvikt Sara hadde. Så da får vi eliminere andre ting...

Sara svelger store mengder luft, særlig når hun har smokken, men ellers også. Når vi setter en engangssprøyte i sonden og trekker opp, burde det egentlig kommer opp litt mageinnhold. Hos Sara kommer det masse luft. I går dro vi opp masse luft da hun var urolig. Da roet hun seg, og rapen hun slet med å få opp, hadde vi i sprøyta.

Legen foreslo at vi skulle sjekke mageinnholdet før vi matet henne. Hun får nå 25ml/timen i to timer (altså 50ml), før det er en times pause. Deretter setter vi på maten igjen. Før vi satte på maten dro vi opp mageinnholdet med en engangssprøyte og fikk opp 35ml... Vi ble sjokkerte over at magen hennes ikke tar opp maten bedre. Dette gjorde vi to ganger, med nesten samme resultat. Når vi vet at hun egentlig skal ha i seg 80 ml hver 3.time, er det frustrerende at den lille kroppen ikke klarer å ta opp mer enn det den gjør.

I dag har vi avlastning. Mormor og morfar er overlykkelige over hver dag de får være sammen med barnebarnet sitt, og det hjelper oss veldig. En gang i uka henter mamma Sara etter tidligvakt, ca 12.30, og i 22-23-tiden henter jeg henne. I timene hun er borte tenker vi selvfølgelig på Sara, men vi lurer ikke på hvordan der går. Vi vet hun er i de beste hender. De siste ukene har vi fått mer hjelp enn en gang i uka, heldigvis. Da får vi sovet noen timer, og vært litt kjærester uten matinger som tar halvannen time og ofte ender med gulp/oppkast. Det betyr mye for oss. Samtidig gleder vi oss veldig til å se jenta vår igjen om noen timer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)