tirsdag 5. februar 2013

Overflytting til Norges beste kompetanse...?

Jeg skrev i går at vi hadde fått svar som ikke var så positive. Sara ser frisk og fin ut, men hun sover mye. Hun har ikke vondt, heldigvis. Huden er litt blek, og hun trenger oksygen.

På ultralyden i går fikk vi se at det har blitt mer væske rundt hjertet til Sara. I tillegg er leveren et problem. Den er mye større enn den skal, og den har ikke den elastiske strukturen som er vanlig. Lege Hans mener at det kan være på grunn av leveren at hjertet ikke fungerer som det skal.

I dag klarte de ikke ta blodprøve av frøkna. De tar minst én prøve hver dag, og siden hun får intravenøst i den ene armen, har de kun én arm å stikke i. Denne har de brukt i mange dager nå, så det er vanskelig å ta blodprøve. Det holder ikke med fingeren når de skal fylle flere glass.

De snakker om å sette inn sentralt venekateter når vi kommer inn til Oslo. Her kan hun både få intravenøs væske inn, og mulighet for å 'tappe' blod uten å måtte stikke hver gang. André grøsser av tanken, jeg ser fram til det. Her er info om CVK

I går kveld kom Rønnaug innom. Hun var primærlegen til Sara da hun lå på nyfødtintensiven, så det var veldig koselig å se henne igjen!

Lege Hans har snakket lenge med Riksen i dag. Han prøver så godt han kan å gjøre oss trygge på at vi vil få god oppfølging i Oslo. Sist så de bare på hjertet, og var ikke så bekymret. På grunn av dårlig plass ble vi sendt til Tbg igjen. Denne gangen skal de se hele Sara med den diagnosen hun har. Det er på Riksen de har best kompetanse, så det blir greit å komme inn dit. De kan evt kontakte leger i utlandet, hvis de står fast/lurer på noe.

Vi har fått et godt forhold til sykepleierne vi har her, og håper de er like ålreite i Oslo.

Den aller beste hånda å holde i.

5 kommentarer:

  1. <3 <3 <3 Ønsker dere masse lykke til, klemmer

    SvarSlett
  2. Tenker så utrolig masse på dere Ingrid! Hver eneste dag! Dere er utrolig sterke og fantastiske! Det er jo helt umulig for oss og sette oss inn i hvordan dere har det, men kjenner meg alikevel igjen i en del av det. Du får trøste André med at cvk høres værre ut enn det det er ;) Jeg snakker av erfaring der. Hehe.. Og i Oslo er dere i de beste hender, det er helt sikkert! :)

    Og en ting som er helthelt sikkert er at Sara er utrolig vakker og fin <3

    Mange gode tanker og klemmer til dere alle tre <3

    SvarSlett
  3. Krysser fingrene for at de ser helheten i Oslo denne gangen!
    Hans er en utrolig flink lege som vi har fått mye god hjelp av det siste året med vår sønn.
    Godt å høre at dere har han.
    Tenker på dere!
    Klemmer til dere alle 3 og tanter, onkler, besteforeldre ++

    SvarSlett
  4. Masse, masse lykke til ♥ Klem

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)