tirsdag 1. juli 2014

Problem...

-vet ikke om jeg vil kalle det problem, men en utfordring vi klør oss litt i huet av... 

Når man har tatt keisersnitt skal man ikke bære noe særlig de første seks ukene. Kasper kom for to uker siden, det betyr at det er fire uker igjen til jeg kan bære Sara rundt sånn som jeg vil og pleier. 

Neste uke er det stengt i bhg, og pappan jobber... Det betyr jo egentlig at jeg bare bære Sara. Hva med keisersnittet? Kan noe gå galt med Såret? Blir det infeksjon? Skal pappan ta seg ubetalt fri for å ta seg av Sara? Vi planla ikke akkurat keisersnitt, og dette passer litt dårlig. De to neste ukene som barnehagen har stengt, har jo pappan fri, så det er bare én problemuke. 

Prøvde å ringe NAV, men de visste ikke, og henviste meg videre til kommunen. Ringte derfor dem, men de på tjenestekontoret visste heller ikke. De skulle ringe tilbake i dag eller i morgen. 

Har jo inntil 12 timer avlastning i uka, men det dekker jo ikke to arbeidsdager engang. 

Hm... Noen som har noen tanker rundt dette? 

6 kommentarer:

  1. Mulig pappaen kan få sykemelding fordi den som vanligvis tar seg av barnet er "syk".

    SvarSlett
  2. Pappaen får sykemelding :)

    SvarSlett
  3. Hei:)
    Vi har vært i en lignende situasjon, og da overtok far ansvaret for babyen /barnet til mor var i stand til å ta ansvaret igjen. Det finnes en ordning for slikt, men jeg ville bedt om råd, for å lagt det frem på riktig måte. Vi fikk hjelp av en sosionom på sykehuset, så hvis dere feks har hatt kontakt med en der tidligere.. Er det kanskje en mulighet for å ringe å forhøre seg der igjen? Spesielt hvis de kjenner til deres situasjon fra tidligere.
    Keisersnittsåret kan åpne seg ved for tunge løft, men det er vel sjeldent det skjer hvis man er forsiktig. Kommer nok Ann på hvordan du er sydd -evnt stiftet igjen.
    Lykke til! Håper dere finner en løsning kjapt:)

    SvarSlett
  4. er ikke pleiepenger for far en mulighet istendefor sykmelding ?

    -Anette

    SvarSlett
  5. https://www.nav.no/rettskildene/Rundskriv/%C2%A7+9-11+Pleiepenger+til+et+medlem+med+omsorg+for+et+alvorlig+sykt+barn.147958.cms

    SvarSlett
  6. Du får sykemelding og pappaen overtar din permisjon. Er det ikke slik det fungerer når mor er syk? Evt kanskje pleiepenger i hjemmet på far, for å pleie Sara (men det får man vel egentlig bare innvilget når barnet ikke er frisktnok til å være i bhg, og dessuten tar det lang tid før man vet om man får innvilget!) Kathrine

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)