mandag 7. juli 2014

Øyepoliklinikken

Hele familien dro inn på sykehuset for øyekontroll med Sara i dag. Hun var kjempeflink og tålmodig i noen timer! Strålende fornøyd, masse oppmerksomhet fra kjente sykepleiere og leger og skryt fra mor og far. 

Mens vi var der inne slo vi tre fluer i en smekk: Mamman fikk veiledning på skifte av knapp (har aldri gjort det før), og Kasper tok blodprøve. Han er fortsatt litt gul i huden. Vi er ikke bekymret, men det skader ikke med en sjekk:) Legen ringte oss etterpå, og fortalte at verdiene for gulsott var litt høye. Hvis vi ville at de skulle gå ned, kunne vi kutte ned på morsmelken. Det hjelper visst å gi litt morsmelkerstatning til noen av måltidene.  Fint at han tar flaske :) 

Knappen til Sara skal skiftes hver 3.måned, og vi har vel ikke skifta hennes på 6... Vi gikk ned en størrelse i knapp, i håp om at hullet vil gro seg sammen litt mindre, og at det bil bli mindre lekkasje.

På øyekontrollen fikk vi vite at hun sjeler på det ene øyet (vi trodde begge to), derfor skal hun ha lapp og briller. Lappen skal være på i 2 timer hver dag, og brillene hver dag. Spent på om hun vil godta det... Lappen er som et plaster, og fås i mange farger med forskjellige mønstre:) Vi skal tilbake på kontroll om tre måneder. 
I barnehagen har de vært så flinke til spisetrening, så vi får prøve å opprettholde det:) Seks museskjeer med fruktpuré gikk ned. 

8 kommentarer:

  1. Sara og Kasper er så skjønne <3

    SvarSlett
  2. Så flott at dere fikk gjort så mye på en gang. Ønsker dokker en fin sommer med to søte små i huset :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det, Ellen! Håper helsa di er bra også, og at du får nye litt sommer:) klem til deg:)

      Slett
  3. Hei :) Det finnes lapp til øyet som festes med sugekopp til brilleglasset, dersom hun reagerer med utslett av plastertapen feks.. Ha en fin sommer :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei!
      Takk for tips! Vi er jo helt nye når det gjelder lappejungelen, så glad for innspill! Har faktisk tenkt på det med ømfintlig hud... Ha en fin sommer:)

      Slett
  4. Vi har ei lappe jente i hus. Begynte for ett år siden er nå 3år og 5mnd. Bruker lapp 3timer hver dag. Et tips er å sette på lapp med en gang på marran. Her har d gått kjempe fint og nå tar hun den på selv (litt hjelp) og tar den av igjen selv uten noen tårer. Hu reagere på vanlig plaster, men lappene til øye går bra. Masse lykke til kommer til å gå kjempe fint:-) hilsen mamma til lappejente:-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei mamman til lappejente:)
      Takk for gode tips! Vi er jo helt nye på dette, så fint å få noen gode råd og oppmuntring! Vi er veldig spente:) klemmer

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)