onsdag 22. oktober 2014

Oppkast om natta

Hver dag har Ruska kasta opp nå. Det kommer som oftest slim. Når hun kaster opp om natta, er det jo mange timer siden hun fikk mat sist, så vi klør oss litt i huet. Likevel holder vi en knapp på slim i forb.med forkjølelse. 

Det ser ut som de nye padsene med trykknapp funker bra! Hun lekker nesten ikke. 

I dag tidlig våknet hun ikke før 07.45. Jeg valgte å la henne sove fordi hun hadde en oppkastrunde i natt. Dermed ble første måltid i bhg. Nå har vi kjøpt inn flere hodeputer som fint kan vaskes. Disse ligger klare med nytt putetrekk ved siden av senga hennes til neste oppkastrunde. Der ligger det også håndklær og nye laken. Og selvfølgelig har hun "tisselaken" over madrassen så ikke oppkast skal ødelegge den. 

Kasper har vært hos tante Kari, som han pleier. Da får mamman trent, og brudekjolen passer snart! :) 
Pappan dro for å hente Ruska i bhg i dag, men der var hun jammen hentet av Helene!! Mamman som surrer og hadde ikke skrevet det i kalenderen... :) de har vært i byen en tur! 

4 kommentarer:

  1. Lurer bare på om Kasper ikke holder hodet selv? Gjør de ikke det ved 6 uker ?

    SvarSlett
    Svar
    1. Joda, han holder det selv når han ligger på magen, eller vi holder han rett opp og ned, ikke bår han ligger vannrett på den ene armen min mens jeg holder søstra i den andre... :) lettere når han kan holde seg fast selv!

      Slett
  2. Hvorfor mater dere ikke Sara når hun sover? Jeg gir jenta mi 2 sondemåltider om natta når hun sover, å det er ikke noe problem. =) Medisin for hun også gjennom knappen når hun sover.

    -Ane

    SvarSlett
    Svar
    1. Vi gjorde det før, men har heldigvis slutta med det. For det første datt faktisk knappen ut et par ganger på grunn av drag/punktering. For det andre ble hun veldig urolig av det, og kastet oftere opp om natta. Hun får ikke rapet når hun ligger og sover, og da blir det ofte oppkast.... For det tredje har legene hele tiden prøvd å få oss bort fra nattsonding. (Hvis hun går tilstrekkelig opp i vekt uten da) Magen trenger hvile, og det bør være minimum 6 timer om natten hvor magen ikke får noe å jobbe med. Dette har vi gradvis klart å få til. Helt fra kontinuerlig mating, til 2 timers pause, til nå, helt uten nattmating :)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)