tirsdag 6. august 2013

Barn før 1.sept...

I vår hjemkommune Nøtterøy må man ha fått barn før 1.sept for at man skal ha krav på barnehageplass. Det resulterer i at mange planlegger å få barn på sommeren, - babyboom. Er man så "uheldig" at man timer feil/ ikke klarer å bli gravid de første månedene man prøver, er det nesten sikkert at du må gå hjemme et helt år før du har krav på plass... Dvs at barnet er nesten to år før det får sosialisert seg og utviklet seg sammen med en haug jevnaldrende. 

Nå er Sara så heldig at hun har fått barnehageplass. Det er ene og alene fordi hun er kronisk syk og har krav på det. 

Dyktige Marion Berg-Kolpus, styret i en veldig populær Nøtterøybarbehage, setter søkelys på problematikken i gårsdagens Tønsbergs blad. (Man må være tb+ medlem for å lese saken på nett) Hun mener som mange: at det ikke er full barnehagedekning, selv om alle barna før 1.sept har fått plass. Hun får daglig telefoner fra foreldre som vil ha barna inn i Tiriltoppen.

Dagmammaer er ikke det enkleste å oppdrive, så jeg kjenner flere som sliter nå som høsten og det nye året uten lønnet permisjon starter. 

Tenk så mye ulønnet arbeidskraft som går hjemme på grunn av kommunens manglende dekning! 

Vet at det også er slik i vår nabokommune Tønsberg. Hvordan er det andre steder i landet? Noen lesere som kan fortelle fra sin hjemkommune?

2 kommentarer:

  1. Her i Tromsø er det også sånn. Man har rett til barnehageplass om barnet er født før 1. sept. De som er født etter dette kan være heldig å få plass, men det er svært mange som må finne andre løsninger. Dette gjør at det er kul på veggene på fødeavdelingen her i juli-august. Trasig :/

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er sånn det er på sykehuset her også... Så da får man vel bare gjøre som de andre:planlegge barn før 1.sept? 😳

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)