mandag 1. februar 2016

Hjemme fra bhg

I helga har frøkna hatt litt feber. Hun var også varm i dag, derfor hadde vi henne hjemme fra bhg i dag. Hun virker ikke dårlig ellers, og med tanke på knappen som er lekk, kan det jo være en infeksjon der. Eller i øret. De har sagt at hun kan få ørebetennelse igjen fort, siden hullet i trommehinna er så stort. Da vil hun gjerne få feber. Det kan være så mye med henne, men hun var i fin form her hjemme i dag! Fjasa og lo! 

Mormor kom innom før hun skulle på seinvakt, Ruska ble glad! 
Dette er en side fra PODD-boka til Sara. Denne skal vi bruke hver kveld når vi forbereder til legging. Vi peker på bildene, sier hva de betyr, og gir henne gjenstanden/utfører handlingen. 

Selv syns jeg det er helt utrolig at den ikke er digital i denne verden vi lever i. Boka er tung, av dårlig kvalitet, og vanskelig/tungvind å navigere i... Den skal liksom være med overalt; på badet, ved spisebordet, ut i hagen, i bilen... Det hadde vært mye enklere å tatt med en iPad. Jeg vet jeg ikke burde være negativ, men skjønner ikke hvorfor et så bra prinsipp skal skygges av praktiske hindringer. 

4 kommentarer:

  1. Anbefaler å sjekke ut programmet Grid-player som brukes på iPad. Alt kan søkes om via hjelpemiddelsentralen. Fungerer på samme måte!

    SvarSlett
  2. Rolltalk Designer er en mer fyldigere programvare som kan brukes både på ipad og rolltalk (talemaskin). Det er i den man kan lage PODD bøker blant annet.. den er også nav sitt førstevalg.. Søk om nettbrett med Rolltalk Designer, begrunn med de praktiske behovene og behovet for å gi Sara en stemme med hjelp av talesyntesen

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)