søndag 23. desember 2018

3.døgn i respirator...

Lege Sean var her med Sara også i mai. Da han hørte at vi kom inn igjen, var han fast bestemt på at hun ikke skulle ligge like lenge intubert. Jo lenger man ligger på respirator, jo lenger tid tar det å komme seg etterpå. 

Medikamenter
Fentanylen er trappet ned yttermigere og Midazolam er trappet opp. Hun får også catapresan mot abstinenser. Når hun har fått et så heavy preparat som fentanyl, er det viktig å trappe langsomt ned og gi abstinensdempende midler. Den litt uheldige bivirkningen av catapresan er lavt blodtrykk. I mai måtte de gi adrenalin for å øke blodtrykket i tillegg. Hun står på antibiotika for infeksjon.

Spinalpunksjonen i går utelukket hjernehinnebetennelse. Men lungebetennelsen sitter hardt i. 

Temperatur
Tempen hennes går opp og ned. Akkurat nå er hender og føtter varme og gode. Men hun har en temp på 36,3. Men mesteparten av gårsdagen var det omvendt: iskald på hender og føtter, men feber innvendig. Hun har en gelematte festet til ryggen, den skal regulere temperaturen hennes. 

I dag har jeg prøvd å vaske ut gelé fra eeg-målinger av håret hennes. Jeg har klippet de slitte tuppene, og snart skal det flettes. Beina har blitt smurt inn med krem, og massasje/berøring har god effekt på blodtrykket. 

Snart kommer Kasper og pappan hit. Det blir fint. Kasper skal få lov til å bestemme om han vil at vi skal overnatte alle tre en natt, eller om han vil hjem samme dag. I hele desember har vi hatt besøk av husnissen Nils. Han har lagt brev i en liten postkasse til barna. Noen ganger har han gjort litt sprell også, eller kommet med små gaver. Nå som Sara er her, har Nils gitt beskjed at han må være på sykehuset dor å passe på henne. Det syns Kasper er helt greit. Tipper han blir overrasket når han finner brev fra Nils i juletreet her! 



1 kommentar:

  1. God bedring til Sara, håper det går raskt mit bedring! Varme juleklemmer sendes dere alle. Julehilsen fra Aud

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)