onsdag 12. februar 2014

Legging...

Tidligere har Sara vært en drøm å legge. Hun har blitt trøtt i 18.00-tida, vi har lagt henne, og hun har sovnet i 18.30-19.00-tida. Vi har bare lagt henne i senga si, på eget rom, der er det mørkt og litt kaldere enn i resten av huset. Vi har trukket opp blekkspruten (en spilledåse), så har vi gått. Noen ganger har vi hørt litt småsutring i babycallen, andre ganger sovner hun bare. Vi har hatt det lett, jeg vet. 

Nå er det ikke sånn lenger. Ofte protesterer hun allerede idét vi går over terskelen til rommet hennes. Hun spenner seg, og hylskriker når vi legger henne fra oss. Til hun tilslutt brekker seg og kaster opp, eller vi løfter henne opp... Vil jo ikke at hun skal kaste opp heller. Hun sovner aldri før halv åtte, og de siste nettene har hun våknet hun i 23-tiden med gråt. 

Nå skal vi prøve å lage en ny rutine med sang/boklesing på senga før vi går fra henne. Kanskje hun roer seg nok til å sovne da? Vi skal også gå over til vanlig seng snart. Pappan skal lage sengehest. Da blir det lettere å sitte/ligge å lese for henne på senga, enn det det er gjennom sprinklene. 

Vi krysser fingrene for at nye rutiner vil fungere...

10 kommentarer:

  1. kan det være det at hun drømmer? Gutten min hadde en periodeder han ikke ville sove for så å våkne med skriking men sovnet fort etter det da...

    SvarSlett
    Svar
    1. Mulig det er mareritt når hun våkner igjen. Det har hun hatt tidligere. Men hvorfor er hun så hysterisk når vi skal legge henne? Hm...

      Slett
  2. dette høres velkjent ut. tenker frk sara vil prøve å bestemme selv... er ikke gøy å legge seg...tror det er sånn med barn flest i perioder:) Ta det som et sunt tegn;) lykke til med nye rutiner til fineste sara

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, egen vilje er det ingen tvil om at hun har! Og muligens lyst til å bestemme selv... Men skrike til hun kaster opp? Hvor lenge skal vi holde ut det? Håper nye rutiner hjelper:) Takk!

      Slett
  3. kanskje hun ikke vil sove fordi hun vet hun vil drømme noe fælt?

    SvarSlett
  4. Caspern vår har vært sånn helt fra han var nyfødt. Vi har fått mye råd, veiledning og hjelp (selv om ingenting har hjulpet..) Det er fortsatt en kamp hver kveld. Han har tilogmed vært hos psykolog via helsestasjonen. Ofte er det kontroll og vilje det står på. Men en annen ting er at noen barn vil ikke sove fordi de har ikke lyst til å savne mamma og pappa. Men dette er helt sikkert bare en periode, krysser fingrene for at det går over fort, hun har jo vært så flink til å legge seg, så det faller nok på plass igjen. Men det som er supert er jo at hun har en tydelig mening og vilje da:-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Uff, det høres slitsomt ut! Vet jo at vi har vært veldig heldige fram til nå da. Er forhåpentligvis noe som går over. Ønsker dere lykke til også, Marita! Man trenger jo søvn...

      Slett
  5. Vår Sofie på snart 11 mnd har også perioder der hun ikke vil ligge i sengen sin (hun sover på samme rom som oss fortsatt). Det kan stå på i noen uker, så plupper det ofte ut en tann. Hun er også sånn viss hun har feber eller er forkjøla, så hos oss tror vi mønsteret er at noe er ubehagelig/vondt. I de periodene hun har vokst mye har det hendt at hun har våknet noen timer etter at hun har sovnet og grått.
    Håper det går seg til igjen fort for dere!

    SvarSlett
    Svar
    1. Det høres logisk ut. Vi venter på de siste tennene, men har aldri opplevd at hun har hatt ubehag med tenner tidligere. Men hun er snørrete og litt pjuskete. Takk for gode ønsker:)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)