tirsdag 19. februar 2013

Brekninger og kvalme

Sara gulper stadig. Jeg vet at babyer skal gulpe, men ikke på denne måten. Hun brekker seg og kaster på en måte opp. Jeg vet at bivirkningene av den ene antibiotikaen Cymevene, kan være kvalme og oppkast. Sara fikk påvist CMV på Riksen. Dette er et virus hun kan ha hatt fra fødselen av. Normalt oppleves den av barn og voksne som en forkjølelse. Barna med CDG 1a har lavere immunforsvar enn andre, og reagerer annerledes på CMV. De går leeenge på sparebluss til de plutselig ikke har noe mer å gå på, og blir veldig alvorlig syke.

Afipran er en kvalmestillende medisin som Sara har fått i halvannet døgn. Hun virker ikke like kvalm, men kaster opp endel fortsatt. Vi har derfor akkurat gått over til et annet merke med andre virkestoffer, Zofran. Krysser fingrene for at det hjelper. Ihvertfall med tanke på at endel av maten hun har gulpa opp tidligere har kommet ned i lungene... Vil ikke at det skal skje igjen!

Sara er fortsatt blid og fornøyd, det er veldig godt å se. Nå skal sykepleierne koble henne fra noen fler timer i løpet av dagen, sånn at det går an å ta henne med ut på trilletur. Vi gikk en kort tur på 30 min går, og håper å få til det samme i dagene som kommer.

3 kommentarer:

  1. Så koselig for dere å ta henne ut på trilletur. Forstår at det ikke er hverdagskost for dere. Nyt det å trill stolt med den nydelige prinsessa deres:) Tenker masse på dere alle 3!<3

    SvarSlett
  2. Takk, Therese! Gikk lange turer den lille stunden vi hadde henne hjemme. Så nå håper jeg vi kan få til det igjen:)

    SvarSlett
  3. Så deilig at dere kan ta henne med på trilletur. Får håpe på flere solskinnsdager som dagen idag som dere kan nyte fremover :) Min Iselin har også hatt CMV positiv flere ganger og blitt behandlet med cymvene. Ganske frustrerende med så mye antibiotika på et døgn på en så liten kropp. Men tenk å sterke de er, hvor mye de klarer seg igjenom. Å det høres ut som lille Sara er veldig sterk :) Ønker dere alt godt :)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)