mandag 4. februar 2013

Ny infeksjon... ?

I dag har frøkna tatt blodprøver fire ganger. Det pleier å holde med en daglig prøve, men i dag var ikke legene fornøyde med svarene fra laben. CRP'en har økt litt, fra ca 20 til ca 30 (den bør ligge på under 5), men leukocyttene også. De har økt uforholdsmessig mye i forhold til CRP'en, så legene trodde først det var blitt gjort en feilmåling. Både CRP og leukocytter sier noe om immunforsvaret. Høye verdier tyder på en infeksjon. Det legen syns er rart, er at CRP'en ikke er så alarmerende høy som leukocyttverdien. De tør ikke sjanse på at det ikke er en infeksjon, så de reagere umiddelbart når de får en indikasjon på at det er noe som ikke stemmer.

Den fjerde gangen de skulle ta blodprøver, fikk vi beskjed om at det også skulle tas beinmargsprøve eller spinalpunksjon av Sara... Det prøvde de på, men var vanskelig. Derfor prøver de igjen i morgen. I beinmargen kan de kanskje få svar på om hun har en infeksjon, evt hva slags. De setter uansett igang bredspektret antibiotika i kveld.

I dag virker det heldigvis ikke som hun har hatt noen smerter. Vi lurer på om det er minifom'en som fungerer mot luft i magen. Det er ihvertfall veldig godt å se at hun ikke spenner seg av smerter:)

De måtte fjerne veneflonen de satte i går. Stikkstedet/blodåren gjorde vondt og var litt hovent. Det er visst veldig fort gjort når hun får så mye forskjellig intravenøst. De sliter jo med å finne passende blodårer, men heldigvis klarte de det på første forsøk i dag! Lege Aslak var flink!

Etter en dag som har vært krevende og tøff for jenta vår, er hun utrolig nok våken og ikke irritabel etterpå. Pappan klarte å lokke fram noen smil helt til slutt, så da kan mamman legge seg med et smil om munnen selv. Hun skal ikke sitte oppe natt for å se Superball!

Vi har også hatt koselig besøk i dag: Tante Camilla og onkel Tevje kom uten jentene. Grandtante Hege med Richard og småtantene Eli og Maria hadde med deilig mat, kaker, tegninger og gaver. Og så var mormor og morfar her noen timer mens vi sov hjemme. De siste som besøkte iss var farmor og Wivian:) En 16 ukersdag med masse innhold!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)