torsdag 12. mars 2020

Unntakstilstand

Da har det skjedd. Alle landets skoler og barnehager er stengt. Men det finnes heldigvis et tilbud til noen. Til barn av de med livsviktige yrker, og barn med svært krevende behov. Så lenge det finnes tilgjengelig personale... Vi er i tett dialog med skolen til Sara. Og med avlastningen. De holder henne «hjemme» i morgen, det er ikke ønskelig å risikere at hun drar med seg noe smitte fra skolen. På mandag skal hun på skolen, og hun kommer hjem hit som normalt. 

Jeg er ikke redd for at vi får smitte i hus, selv om Sara er mer utsatt. Jeg tenker heller at det er et tidsspørsmål... for det er ingen tvil om at mange vil bli smittet. Det jeg virkelig er bekrymret for, er bemanninga på alle helseinstanser, gamlehjem, sykehuset, amk og avlastning. 

Vi har sendt en bekreftelse til avlastninga om at vi ikke holder dem ansvarlig ved eventuell smitte. Og at vi velger å ha henne det på egen risiko. 

DSB gikk ut med en klar oppfordring om å kjøpe inn litt ekstra av det som var viktig. Derfor kjøpte jeg inn fire esker med morsmelkerstatning, i to forskjellige butikker (for å la noen esker stå igjen til andre). Vansligvis går det Ca 2 på en uke. Men folk har virkelig hamstret!!! 

Det er rart å oppleve en sånn unntakstilstand. Det opptar alle og berører alle.  

3 kommentarer:

  1. Det ble plutselig veldig skummelt. Har selv ei jente på 3 år,med en sjelden diagnose,som innebærer nedsatt immunforsvar. Hun har nå feber,hoste og vondt i halsen. Så hun følges med døgnet rundt. Håper at Sara og dere slippet unna. ❤

    SvarSlett
    Svar
    1. Åååå, så godt at de følger med på henne! Hvor i landet holder dere til? Håper dere er like heldige som oss med et godt helsevesen. Ønsker dere lykke til og masse god bedring! ♥️ -Ingrid-

      Slett
    2. Takk for det 💕 Vi holder til i (Østfold) Viken.

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)