fredag 4. april 2014

Hjem fra bhg i dag...

En strålende fornøyd jente våknet litt tidlig i dag, men med bæsj i bleia er det helt greit at hun sier ifra! Hun sov heldigvis tre kvarter før vi dro i barnehagen. Endelig skulle mamman se elevene sine igjen, og frøkna skulle få en litt mer spennende dag, enn hjemme med mor... Men innholdet i bleiene hennes var langt fra fast i bhg, så de ba om at hun ble hentet. Da jeg kom var de fortvilte, for de andre barna skal jo ikke utsettes for smitte, men hvis diaréen bare er en del av Saras sykdomsbilde, er det feil å holde henne hjemme. De følte på at de hadde ringt etter meg, samtidig som det var det eneste rette å gjøre. Og jeg skjønner dem godt! Derfor ringte jeg sykehuset og hørte om svarene fra avføringsprøven var blitt glemt, eller om de var negative. Vi har jo bare gått ut fra at hun har mage-tarmvirus. Det hadde hun derimot ikke hatt. Ingenting av de smittsomme tingene 'som går' viste utslag, så de mente hun ikke er smittebærer. 
Vet at andre CDG-barn har slitt med diaré, men det er helt fra fødselen av, og hele tiden. Sara har jo i perioder vært steinhard, så det er ikke godt å si.. Nå kan det jo tyde på at både oppkastet og diaréen hører til grunnsykdommen hennes, og ikke er smittsom for andre barn. Men håper virkelig hun slipper det etterhvert... 

4 kommentarer:

 1. Marlen og jeg ønsker dere en fin helg. Kan vel si at jeg også har litt løs avføring i ny og ne. Hilsen Marlen...... nå er det Ole Brum tid her.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig med tilbakemelding fra dere, Hege og Marlen!

   Slett
 2. Godt at Sara er bedre!
  Vi har brukt MYE tid opp gjennom årene for å overbevise hhv barnehage/barneskole/ungdomsskole og så videregående skole om at oppkast hos Hannah IKKE nødvendigvis er smittsomt! Diaré har det ikke vært mye av, men hjelpe meg så mye oppkast det har vært... Skulle hun vært "hjemme i to dager etter siste oppkast eller diaré", som jeg forstår at de ønsker i "vanlige" tilfeller, så ville vi ikke kommet oss mye på jobb, for å si det sånn :-)
  Hannah blir fort kvalm og har en relativt heftig brekningsrefleks. Problemer med mage/tarm hører så definitivt med til syndromet, og er ikke smittsomt, heldigvis:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, skjønner at mange må overbevises. Det er jo egentlig symptomer på smittefare... Heldigvis er bhg til Sara veldig forståelsesfulle:)

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)