tirsdag 22. april 2014

Velge seg kampene...

-har jeg hørt folk si... Men det er neimen ikke lett. Når hun er trøtt som en dupp på dagen, men illsint når vi legger henne, er det vanskelig å være fornuftig mamma... Hun skal jo sove og jeg skal jo liksom ikke ta henne opp... Men det er mission impossible for meg. Pappan er mye flinkere, men det blir feil å la han ta alle kampene med legging. Da lærer hun at meg kan hun lure, pappan er urokkelig. Skjønner at mange krangler om oppdragelse og småunger, det er neimen ikke lett. I situasjonen er jeg fortvilet, og har vanskeligheter med å være saklig, da er det bedre å ta en prat når hun sover søtt. Og det gjør vi også. Krangle gjør vi heldigvis svært sjelden, men uenige kan vi være. Da må vi bare prate sammen, og det føler jeg at vi er flinke til. Dagene avsluttes aldri med sur mine. Det har vi bestemt oss for. 

I kveld var frøkna enkel å legge. Hun lå i senga med lyset på i et kvarter. Tulla og tøysa uten dyne, men med tre smokker. En i munnen og en i hver hånd. Etterhvert ble taklyset slukket, dyna kom på, og hun begynte å reire seg til som hun pleier. Etter kort tid sovnet hun:) 
De siste nettene har hun sovet bra, helt til morgenen faktisk (ca 06.00) 

Vekta har hun fått tilbake også! Hun veier nå det samme som før hun ble syk, 9200gr! Weee!!! 

4 kommentarer:

 1. Hei. Mange råd får man underveis som småbarnsforeldre..alle vil jo bare deres "eget beste". Men ingen barn er like, og en ting er iallefall helt sikkert, ingenting er konstant! F.eks. om en ettåring må bæres for å sovne, så er det en periode, en treåring vil neppe det. Min eldste datter sovnet på pappas bryst når hun var veldig liten, alle sa; "Oj,oj... nå blir hun bortskjemt", det løste seg selv, etter en mnd. ville hun ikke det lenger. Samme med bæring, spedbarn vil bæres, men det gir seg også---- dere er i en spesiell situasjon, med en liten spesiell jente, nyt dagene, nyt livet, og se på teletubbies midt på natta!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så utrolig godt å høre noen andre si det! :) Er jo inne på samme tanke selv, men har jo ingen å sammenligne med... Godt å høre at noen "gir meg lov" til å være svak. Hyggelig at du la igjen kommentar!

   Slett
 2. Her ligger vi med straks 2 åringen til hun sovner.. Jeg klarer det ikke, klør i kroppen av å ligge med henne i ca 30 minutter. Mannen syns det er godt med en pause på kvelden og ligge med henne. hun skal i tillegg ligge å holde oss i hånden, bøye fingerene våre alle veier osv.. (jeg legger de to største) Vi er alle flinkere på noe, og det er greit. sovner ikke jenta vår så tar vi henne enkelte ganger ned i stua igjen å så får hun styre rundt litt der og vi prøver igjen litt senere, er ikke redd for at da "bruker" hun det ved en senere anledning, tenker at hun da som oss enkelte ganger har vanskeligheter med å sovne... Som sagt over her, alt er perioder og det går over... mens tryggheten er noe de bygger opp og tar med seg.. masse lykke til <B

  Vjenta

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Vjenta! Ja, tenker at det er perioder:) og nå er vi inne i en veldig god en, heldigvis! Takk for oppmuntring!

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)